PK Velež

Amina Kajtaz će biti među 16 u Europi

Sport / Flash | 11. 05. 2016. u 15:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivački klub Velež Mostar, predstavio je na press konferenciji u srijedu Boruta Petriča, kao svog novog trenera.

Zajedno sa nekadašnjim najboljim plivačem bivše Jugoslavije u PK Mostar se iz Dubrovnika vratila i najbolja plivačica BiH – Mostarka Amina Kajtaz, koju već neko vrijeme trenira upravo Petrič.

Povratak u Mostar Amine Kajtaz dolazi neposredno pred europsko prvenstvo u Londonu, gdje će Mostarka pokušati ostvariti što bolji rezultat, te po mogućnosti isplivati i vrijeme potrebno za plasman na Olimpijske igre u Brazilu ovog ljeta.

Borut Petrič kaže kako je plan da se Amina Kajtaz plasira među 16 najboljih plivačica Europi, te da ostvari vrijeme potrebno za Olimpijadu.

"Ona bi kao najbolja plivačica BiH mogla biti i pozvana na Igre od strane organizatora, ali bi bilo lijepo da sama ispliva potrebnu normu", kazao je na press konferenciji Petrič.

Amina Kajtaz je kazala kako će na europskom prvenstvu nastupiti u dvije discipline (50 i 100 m delfin), te da će nastojati u najboljem svijetlu predstaviti BiH i Mostar.

Predsjednik PK Velež, Zlatko Dužević je izjavio da je cilj dolaska Boruta Petriča u ovoj klub "poboljšanje plivanja" u Mostaru, te se zahvalio na pomoći svim sponzorima.

Slijedeće godine Plivački klub Velež obilježit će 65 godina postojanja, a danas okuplja oko 100 djece.

Kopirati
Drag cursor here to close