najbolji pomaže

Amel Tuka ambasador "Sportskih igara Oaza 2016"

Sport / Ostali sportovi | 28. 09. 2016. u 11:42 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Sarajevske županije ''Oaza'' i ove godine će organizirati "Sportske igre Oaze 2016", a ambasador igara bit će najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

Natjecanje će biti održano od 6. do 9. listopada na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dvorani "Ramiz Salčin" Mojmilo, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko", sportskoj dvorani Dobrinja, dvorani Vistafona sport kluba te kuglani hotela Radon plaza.

“Natjecatelji će se boriti za odličja u osam sportskih disciplina - nogometu, košarci, plivanju, atletici, stolnom tenisu, boćanju, kuglanju i MATP-u, programu za osobe sa višestrukim smetnjama”, izjavio je direktor Udruženja "Oaza" Armin Smajlović.

“Na ovogodišnjim igrama očekujemo oko 500 natjecatelja iz BiH i inozemstva. Zemlje sudionice su Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makadonija, Švedska, Slovenija i Saudijska Arabija. Cilj ovog natjecanja je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport”, dodao je Smajlović. 

Udruženje “Oaza” nastoji prvenstveno promijeniti svijesti ljudi, kako bi se stvorio ravnopravan status osoba s intelektualnim teškoćama u društvu, odnosno zadovoljavanje prava navedenih u UN-ovoj Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, koju je Bosna i Hercegovina potpisala i ratificirala 2009. godine, po kojoj osobe s invaliditetom imaju pravo na sport i rekreaciju, saopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close