Dijamant

Agent o navodnom interesu Reala: Džeko je već u velikom klubu

Sport / Nogomet | 08. 02. 2017. u 16:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlične partije Edina Džeke u dresu Rome odovele su do spekulacija kako bi sjajni bh. napadač mogao promijeniti sredinu.

Tako su talijanski mediji nedavno objavili da je Real Madrid spreman uputiti ponudu Romi za kapatana reprezentacije BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Navode je demantirao Džekin talijanski agent Silvano Martina.

“Džeko je već u velikom klubu. Roma ima velikog vlasnika, ogromnu bazu navijača i ne vidim nikakav razlog da Džeko nešto mijenja“, rekao je Martina.

“On je uvijek bio dobar igrač. Prošle sezone je imao malih problema oko adaptacije na novu ligu, potom je sa Lucianom Spallettijem pronašao konstantnost. Klub je pokazao povjerenje u njega i on pokazuje šta sve može uraditi. Džeko je postigao više od 200 golova u karijeri. Iskreno, u nekim utakmicama on je jedini igrač koji me podsjeća na velikog Marca van Bastena“, dodao je. 

Džeko je u Romu stigao na ljeto 2015. godine kao posuđen igrač Manchester Cityja, da bi se Vučica nekoliko mjeseci kasnije odlučila otkupiti ugovor.

Za rimski klub do sada je odigrao 71 utakmicu i postigao 34 gola. Ove sezone igra fenomenalno i sa 17 golova je prvi strijelac Serie A nakon 23 kola.

U dresu reprezentacije BiH upisao je 82 nastupa uz 49 postignutih golova.

Kopirati
Drag cursor here to close