Spašavatelj

Advocaat treći put preuzima posrnulu Nizozemsku?

Sport / Nogomet | 27. 04. 2017. u 13:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski nogometni strateg Dick Advocaat trebao bi treći put u karijeri preuzeti kormilo seniorske reprezentacije te zemlje, a poziciju pomoćnika preuzao bi Ruud Gullit, piše časopis De Telegraaf.

Advocaat (69), koji u ovom trenutku vodi turski Fenerbahče, izborničko mjesto bi preuzeo od Dannyja Blinda, koji je dobio otkaz nakon poraza od 2:0 u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo protiv Bugarske. Nakon tog poraza Nizozemska je ostala na minimalnim šansama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, prenose mediji.

De Telegraaf piše da je poznato još nekoliko detalja dogovora, prema kojem bi turska momčad pustila Advocaata prije isteka ugovora 1. lipnja, kako bi strateg što ranije preuzeo vodstvo reprezentacije Nizozemske.

Nizozemci, trostruki finalisti SP-a, prolaze kroz teško razdoblje. Prošle godine se nisu uspjeli kvalificirati na europsko prvenstvo u Francuskoj, a imaju male šanse plasirati se na SP u Rusiji 2018. godine. Nakon poraza od Bugarske zauzimaju tek četvrto mjesto u skupini A i zaostaju šest bodova za prvoplasiranom Francuskom.

Advocaat je predvodio nacionalnu momčad od 1992. do 1994. te od 2002. do 2004. godine.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close