Prvak BiH

Adrian Knežević prvak države u boksu: "Otišao sam na prvenstvu uzeti zlato!"

Sport / Flash | 08. 04. 2014. u 09:48 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vogošći je prošlog vikenda u organizaciji Boksačkog saveza BiH održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u boksu.

Među pobjednicima na ovom jakom natjecanju bio je i član Hrvatskog boksačkog kluba Zrinjski Adrian Knežević. Mostarac je nastupio u kategoriji do 75 kilograma i osvojio je zlatnu medalju.

Knežević je do finala bio uvjerljiv – u četvrtfinalu je pobijedio prekidom u prvoj, a u polufinalu u drugoj rundi. No, u finalu mu je Đorđe Tomić iz Bijeljine pružio jak otpor, ali Knežević je ipak slavio na bodove.

'Prezadovoljan sam nastupom u Vogošći, prije svega jer nitko nije očekivao da ću nastupiti na najtecanju. Imao sam problema sa zdravljem i to mi je bilo prvo natjecanje nakon godinu dana. Međutim, dobro sam se spremio i išao sam na natjecanje da uzmem zlato', kaže za Bljesak.info Adrian Knežević koji je medalju posvetio ocu Bosiljku i treneru Damiru Miletiću koji su, kako kaže, uvijek vjerovali uz njega i bili uz njega.

'Zahvaljujem se i Mariju Kreziću te Daliboru Buhaču što su nam osigurali sredstva za odlazak na državno prvenstvo. Hvala trenerima Damiru Zubcu, Miletiću i Žanelu Puci. Također, zahvaljujem se dobrom prijatelju i kapetanu kluba Damiru Belji koji je cijelo vrijeme bio uz nas i uvijek je potpora HBK Zrinjski', dodao je Knežević.

Novi prvak države u sljedećem razdoblju posvetiti će se fakultetu i obavezama u klubu, a ako ga pozovu u reprezentaciju ponovno će na treninge.

Treba istaknuti i da je zapažen nastup u Vogošći iamo njegov klupski kolega Goran Stanić koji je osvojio srebro u kategoriji do 81 kilograma.

Kopirati
Drag cursor here to close