teniski savez

A gdje je Marin Čilić?

Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2014. u 11:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan nakon proglašenja najboljih sportaša u 2014. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) službenim se priopćenjem oglasio Hrvatski teniski savez (HTS) reagiravši na činjenicu kako najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić usprkos osvajanju naslova "grand slam" pobjednika trijumfom na US Openu u rujnu nije bio niti među nominiranima za nagradu u kategoriji za najboljeg sportaša.

"Hrvatski teniski savez je neugodno iznenađen rezultatom izbora Hrvatskog olimpijskog odbora za najboljeg sportaša u 2014. godini, odnosno činjenicom da je naš Marin Čilić ostao bez trofeja za sezonu tijekom koje je ostvario vrhunske rezultate. Kruna među njima bio je trijumf na US Openu, što je globalno jedno od najvećih dostignuća uopće u svijetu sporta'', navodi se u priopćenju i dodaje kako razočaranje ni na koji način ne umanjuje respekt prema uspjesima Ivice Kostelića u 2014. godini, posebice osvajanje srebrne medalje na ZOI u Sočiju, kao ni ukupnu sportsku karijeru.

''Ipak, pobjeda Marina Čilića na US Openu bio je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta ne samo ove godine, nego uopće. No, iznenađujuće, nije bila dovoljna za osvajanje ove nagrade. Marin je jedan od rijetkih tenisača tijekom posljednjih deset godina izvan trojca Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković koji je osvojio naslov na 'grand slam' turniru.Njegov veličanstveni trijumf u New Yorku bio je iznimno cijenjen kako u Hrvatskoj, tako i globalno. Gotovo da nije bilo medija koji nije objavio priču o Marinovom uspjehu i na taj način promovirao Hrvatsku kao zemlju talentiranih sportaša'', navodi se u priopćenju i dodaje kako Hrvatski olimpijski odbor ''nažalost nije ovom prilikom prepoznao vrijednost uspjeha Marina Čilića, iako prema pravilniku o dodjeli nagrade za najboljeg sportaša s ovakvim uspjehom nikad nitko dosad nije bio zakinut''.

''Zato smo uvjerenja da je ovaj put HOO napravio ozbiljan propust", stoji u priopćenju HTS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close