Rekordan broj sudionika

7.Šujički polumaraton održati će se 10.kolovoza

Sport / Flash | 11. 07. 2013. u 13:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šujički polumaraton u svom sedmom izdanju (10. kolovoza 2013) zasigurno će potući rekord u broju sudionika. Na startnoj listi već sada je oko 50-ak prijavljenih natjecatelja iako je do utrke ostalo još mjesec dana. Organizatori očekuju oko 150 sudionika.

Prijavljeni su natjecatelji iz nekoliko zemalja; Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Austrije i Švicarske.

Kao što je već poznato polumaraton se trči na relaciji Kupres-Šujica u dužini od 21,1 km. U sklopu polumaratona u Šujici će se organizirati i dječja utrka na 750 metara, za učenike osnovnih škola.

Ova utrka je već sada prepoznatljiva i prihvaćena prvenstveno od samih natjecatelja, ali i od Šujičana i Kuprešana koji su ovu sportsku priredbu prihvatili i pružaju joj veliku potporu. Trkači vole Šujički polumaraton između ostaloga i zbog dobrih uvjeta za ljetne utrke, dobre staze, dobre organizacije te dobrog i veselog ozračja na utrci.

Na prvi pogled izgleda respektabilno istrčati ovu relaciju i uistinu treba zavidna kondicija i spremnost, ali unatoč tomu, iznenađujući raspon godina koje imaju sudionici polumaratona. Tako najmlađi maratonac ima 15 godina, a najstariji 65 godina što samo potvrđuje tezu da je bavljenje sportom, a osobito trčanjem, izuzetno zdrava aktivnost.

Nagradni fond za polumaraton je 1000KM. Pobjednici u ženskoj i muškoj konkurenciji dobit će po 200KM, a novčane nagrade ukupno će dobiti pet prvoplasiranih u obje konkurencije.

Pobjednici će uz novčane nagrade dobiti i sponzorske robne nagrade te će im pripast i boravak za dvije osobe u hotelu Adria-ski.

Svi sudionici koji završe utrku dobit će 'finišersku medalju' u cilju,zatim će dobiti prigodnu majicu sa znakom polumaratona,ručak,okrijepu te piće.

No, ne čine nagrade same po sebi dobar maraton, čini ga publika i to je ono što svi sudionici ističu kao najjaču stranu ovoga polumaratona. Veselo ozračje u cilju u centru Šujice, veliki broj gledatelja koji svakog maratonca pri ulasku u cilj pozdravljaju ovacijama i pljeskom je ono što svi pamte i zbog čega svake godine broj sudionika raste.

Svakako, treba naglasiti i spremnost institucija da podrže ovu međunarodnu sportsku manifestaciju. Prvenstveno Ministarstvo prosvjete i sporta HB županije, općina Tomislavgrad i Kupres jer bez njih i drugih sponzora ne bi bilo moguće organizirati ovo atletsko natjecanje, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close