Imaju i do 300 kg

Znanstvenik: 'Mali zeleni nisu uopće mali'

Sci-Tech / Flash | 09. 04. 2015. u 10:11 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz proteklih stotinjak godina, izvanzemaljci su se gotovo uvijek prikazivali kao bića manja od ljudi. Uz to, gotovo uvijek imaju neproporcionalno veliku glavu i ogromne crne oči. No, to bi moglo biti potpuno netočno, barem prema tvrdnjama kozmologa sa Sveučilišta u Barceloni.

Profesor Fergus Simpson nedavno je objavio rad 'Priroda naseljenih planeta i njihovih stanovnika', a u njemu tvrdi da su izvanzemaljci gotovo sigurno značajno veći od nas i teški po 300 kilograma.

Njegova se teorija temelji na pretpostavci da i ostali planeti konzerviraju energiju baš poput Zemlje.

''Što se životinja tiče, vrste koje su veće uvijek imaju manju populaciju, najvjerojatnije zbog njihove veće potrebe za energijom, objasnio je Simpson, prenosi Cnet.
Prema tome, veća bića konzumiraju i otpuštaju više energije nego manja. Na Zemlji postoji više malih nego velikih vrsta, no Zemlja, tvrdi Simpson, nije dobar ogledni primjer. Većina naseljivih planeta veličinom je vjerojatno sličnija Marsu nego Zemlji'', kaže on.

S obzirom na to i s obzirom da gustoća naseljenosti opada s povećanjem mase tijela, Simpson u svojem radu zaključuje da većina inteligentnih bića vjerojatno prelazi masu od 300 kilograma.

Ostali stručnjaci Simpsonov su rad nazvali interesantnim, ali naglašavaju da on nije imao nikakve čvrste podatke pomoću kojih bi došao do provjerljivih rezultata i zaključaka, piše Cnet.

Kopirati
Drag cursor here to close