I po noći i po danu

Želite uslikati savršeni selfie?

Sci-Tech / Flash | 10. 01. 2015. u 08:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko god mi negirali njegovo postojanje – Selfie izričaj je među nama i ima svoje poklonike. Isprva dok mobiteli nisu imali prednju kameru, za „hvatanje“ istog se najčešće koristilo ogledalo u vlastitoj kupaonici ili u toaletu obližnjeg kafića.

U međuvremenu ovu „pošast“ su prepoznali i proizvođači mobilnih uređaja koji su čak počeli izrađivati i Selfie modele smartphona sa sve boljim prednjim kamerama. Najdalje od svih je ipak otišao Sony koji je izradio posebni Cyber-shot DSC-KW11 uređaj čija je uloga isključivo „okidanje“ selfie fotografija.

No što ako imate pristojan smartphone s također pristojnom prednjom kamerom, ali bez bljeskalice? Tada snimanje noćnih selfija neće ispasti baš najbolje – sve do sada.

Lenovo je pripremio posebni dodatak koji će (unatoč Vibe nazivu) raditi i na ostalim uređajima pokretanim Android operativnim sustavom, a kojeg naziva Vibe Selfie Flash SF100.

Potonji se umeće u utor namijenjen priključivanju slušalica, a svrha mu je popraviti osvjetljenje oko vas. Unatoč tomu što u nazivu sadrži i riječ „flash“ nije riječ o klasičnoj bljeskalici, već o LED svjetlu koje stalno svijetli.

Fotografiranje se vrši pritiskom na tipku koja se nalazi sa stražnje strane kućišta. Ugrađena baterija izdržat će okidanje do 100 fotografija, nakon čega je potrebno nadopunjavanje.

Pri kupnji Lenovo Vibe Selfie Flash SF100 dodatka potrebno je izdvojiti iznos od 29 američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close