prevencija

Zbog tehničkog kvara na respiratorima djeca iz UKC Banja Luka prebačena u Beograd

Sci-Tech / Flash | 05. 02. 2016. u 16:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje djece jučer su iz Odjeljenja intenzivne njege Klinike za dječje bolesti Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banja Luci ponovo transportirana za Beograd i Novi Sad, a nadležni tvrde da je to urađeno iz preventivnih razloga jer su na dva respiratora ustanovljena tehnička oštećenja.

''Klinika za dječje bolesti UKC-a je zbog tehničkog kvara ostala bez jednog respiratora, pa je dvoje djece prebačeno u zdravstvene ustanove Beograd i Novi Sad da bi imali slobodne respiratore za eventualne nove pacijente'', tvrdi načelnik Klinike Stojislav Konjević.

On je na pres-konferenciji ustvrdio da sistem funkcionira i da su i dalje na raspolaganju dva respiratora nakon što su djeca jučer prebačena u Srbiju.

Ta najveća zdravstvena ustanova pokrenula je, kaže, proceduru nabavke dodatnih respiratora.

I pomoćnica generalnog direktora za medicinske poslove u UKC-u Zvezdana Rajkovača tvrdi da se u situaciji kada su svi respiratori zauzeti, djeca koja su u najboljem stanju prebacuju u zdravstvene institucije u okruženju, Beograd i Novi Sad, da bi imali slobodan respirator.

Kažu da u svakom trenutku raspolažu sa šest respiratora, od čega dva uvijek moraju biti slobodna.

I početkom prosinca prošle godine, zbog kvarova na respiratorima u UKC-u, četiri prijevremeno rođene bebe hitno su bile prebačene u Beograd.

Kopirati
Drag cursor here to close