Nakon više od 70 godina

Zbog štednje BBC se preselio

Sci-Tech / Flash | 16. 07. 2012. u 17:52 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski servis BBC emitirao je danas, poslije više od 70 godina rada, posljednje vijesti iz "Bush Housea" i preselio se na novu lokaciju.

Posljednju vijest danas u podne pročitao je generalni direktor BBC Mark Thompson.

On je rekao da je Bush House za 71 godinu emitiranja programa postao simbol "istine i objektivnosti" i da je ova zgrada bila svjedok mnogih velikih momenata u povijesti BBC.

Od osnivanja prekorazdoblja hladnog rata do kompleksnog 21. stoljeća, Bush House i BBC bili su za mnoge slušatelje jedini izvor pouzdane informacije, rekao je Thompson.

U okviru mjera štednje i konsolidacije servis se od ožujka postepeno selio u istočno krilo Broadcasting Housea u Portlandu, prenio je AFP.

Inače, sa mjerama štednje BBC je počeo još ranije. Prošle godine su ugasili pet redakcija – makedonsku, portugalsku za Afriku, albansku i srpsku, kao i englesku službu u regiji Kariba.

Britanska vlada je u u sklopu mjera štednje smanjila novac koje izdvaja za svjetsku službu BBC-ja, zbog toga i u BBC-ju se mora stezati remen onda su oni, kažu, išli po popisu prioriteta i zaključili su da je potreba u zemljama kojima se obraćaju neke druge redakcije u BBC-ju, potreba za informacijama koje osigravaju BBC veća nego što je to slučaj u Albaniji, na Kosovu, Makedoniji, u Srbiji, prenosi B92.

Inače BBC Svjetski servis ima oko 2.400 zaposlenih, i planira da do 2013. godine ukine 360 radnih mesta kao i da ukine oko polovinu od 400 samostalnih sajtova ili interenet stranica. Plan im je da uštede 46 milijuna funti (oko 53 milijuna eura) godišnje.

Kopirati
Drag cursor here to close