EBEC

Završili Dani inžinjera u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 18. 04. 2014. u 15:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je "EBEC - Dani inženjera – Mostar'', drugi po redu projekt u organizaciji Lokalne BEST grupe Mostar. 

Prvi dan projekta održan je Company day – sajam komanija iz BiH. Na sajmu su prisustvovali predstavnici nekoliko kompanija, među kojima BH Telecom, Autority Partners, Earnst & Young, Nsoft, INTERA tehnološki park, Red Bull, Schuler Helfen Leben te predstavnici ''Racing Team'' fakulteta za strojarstvo i računarstvo Sveučilišta Mostar.

Tijekom održavanja Company daya upriličena je radionica tvrtke Earnst & Young po nazivom ''Bosforski most'' na kojoj su studenti trebali da naprave maketu Bosforskog mosta u Istanbulu, a pobjednici su dobili i nagrade od organizatora radionice. Na fakultetu Informacijskih tehnologija u Mostaru održana je prezentacija tvrtke Autority Partners.

''Company Day'' je bio jako posjećen od strane studenta koji su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima kompanija, ali i ostave svoje radne biografije.

Drugi dan projekta upriličeno je inženjersko natjecanje za studente tehničko-tehnoloških fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' koje je održano u prostorijama Tehnološkog parka INTERA.

Natjecanje je bilo podjeljeno u dvije kategorije: Case Study – teorijsko riješenje problema i Team Design – praktično riješenje određenog zadatka. Zadatke su radili 32 natjecatelja, podjeljena u četri tima po četri natjecatelja u svakoj od kategorija.

U kategoriji ''Case Study'' zadatak je bio da studenti pronađu riješenje projekta unapređenja edukacijskog sustava na uverzitetu koristeći nove tehnologije, dok je u kategoriji ''Team Design'' tim trebao da uradi što ljepši i čvršći most, sa karakteristikama koje je postavio organizator, od špageta.

U oba zadatka se pokazala visoka kreativnost i domišljatost svih natjeatelja, kao i natjecateljski duh i inženjerski pristup riješavanju problema, što je i bio cilj samog tnatjecanja.

U kategoriji ''Case Study'' pobjedu je odnio tim ''Let's go'' , dok je u kategoriji ''Team Design'' pobjedio tim pod nazivom ''Nismo tim''.

Diplome i nagrade za natjecatelje su uručene za prva tri pobjednička mjesta, a prvoplasirane očekuje glavna nagrada – putovanje na regionalno natjecanje u Niš, sa svim plaćenim troškovima od strane organizatora u svibnju ove godine.

Sama organizacija projekta je ocjenjena jako uspješnom, kako od strane sudionika projekta i natjecatelja, tako i od strane kompanija i sponzora samog projekta.

Grupa ''BEST – Mostar'' se nada da će ovaj projekat prerasti u jednu tradiciju i da će iz godine u godinu biti na sve većem organizacijskom nivou, kako bi studentima Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru omogućili da pored redovnog studija pokažu svoje znanje na ovakvim i sličnim projektima i natjecanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close