ZZO HNŽ

Zasjedalo Upravno vijeće ZZO – a HNŽ-a: Doneseno pet novih odluka

Sci-Tech / Flash | 13. 10. 2015. u 12:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U direkciji Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ održana je 24. redovita sjednica Upravnog vijeća Zavoda. Pored članova vijeća, direktora i članova uprave Zavoda sjednici je nazočio novoizabrani ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi Hercegovačko – neretvanske županije dr. sc. Goran Opsenica. Ministar Opsenica, na početku sjednice, pozdravio je sve nazočne kazavši kako je svrha njegovog današnjeg posjeta pozdraviti članove Upravnog vijeća, zaželjeti im uspješan rad, dati potporu i određene smjernice za Upravno vijeće i Zavodu općenito.

Direktor Zavoda, Rade Bošnjak, zahvalio je ministru na izdvojenom vremenu izrazivši nadu kako će buduća suradnja Zavoda i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ biti na potrebitoj razini, a sve u cilju stabilnosti i unaprjeđenja zdravstvenog sustava i povećanja zadovoljstva osiguranika Hercegovačko – neretvanske županije.

Nakon uvodnih riječi resornog ministra i direktora Zavoda članovi Upravnog vijeća prešli su na radni dio sjednice te usvojili izvod iz zapisnika s prethodne sjednice vijeća, jedan pravilnik i pet odluka.

Jedna od razmatranih i usvojenih odluka je Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju prvostupanjskog liječničkog povjerenstva za upućivanje na liječenje izvan HNŽ.

''Udruga građana Novi pogled, već ranije, uputila je zahtjev da u povjerenstvo o kojemu govorimo Zavod uključi još jednog liječnika specijalista i to liječnika specijalista onkologa. Kako je ovo apsolutno opravdan zahtjev mi predlažemo da stalni član ovoga povjerenstva bude mr. sc. Inga Marijanović, spec. onkologije i radioterapije'', kazao je direktor Zavoda, Rade Bošnjak. Opravdanost zahtjeva prepoznali su i članovi Upravnog vijeća pa je predložena odluka jednoglasno prihvaćena, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close