Džemal Bijedić

Započela izgradnja Studentskog doma u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 06. 05. 2016. u 13:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nepuna dva mjeseca od svečanog polaganja kamena temeljca za Studentski dom Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, počela je izgradnja istoga u okviru Kampusa Univerziteta.

Izgradnjom ovoga modernog studentskog doma značajno će se povećati kapaciteti za smještaj studenata koji dolaze izvan Mostara, te poboljšati studentski standard, obavio je Univerzitet. Naime, u Studentskom domu vrijednom 1,5 milijuna eura bit će osiguran smještaj za oko 120 studenata

Univerzitet "Džemal Bijedić" će dobiti novu kvalitetu, a studiranje u Mostaru će biti još privlačnije, ne samo za mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, nego i za one koji dolaze iz inozemstva.

''Financiranje izgradnje novog Studentskog doma u potpunosti je preuzeo grad Antalija na čemu smo im neizmjerno zahvalni'', rečeno je iz Univerziteta.

Gradonačelnik Antalije Menderes Turel, koji je zajedno s rektorom Univerziteta nedavno položio kamen temeljac, kazao je kako je ovaj projekt poklon Antalije Mostaru i znak privrženosti i ljubavi između dva grada, te kako će ovim projektom Mostar, grad kulture, postati još veći u svojoj veličini.

Završetak radova na izgradnji Doma očekuje za oko godinu dana tako da bi Studentski dom trebao biti spreman za akademsku 2017./2018. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close