Pokušajte

Zaguglao pravu stvar i dobio posao

Sci-Tech / Flash | 28. 08. 2015. u 11:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radeći na jednom probnom programerskom projektu, programer 'sretne ruke' odlučio je potražiti pomoć´ preko internetske tražilice U Googlov pretraživač upisao je ''python lambda function list comprehension'' i dobio uobičajene rezultate.

Međutim, tada se dogodila nešto neuobičajeno. Rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili mu poveznicu za potpuno novo područje. Google je, naime, prema njegovom upisu zaključio da "govore istim jezikom", te ga preusmjerio na svoju stranicu za zapošljavanje programera, Foo.bar.

Tamo mu je pak postavljen zadatak koji je uspio riješiti za nekoliko sati. Da bi riješio zadani problem, bilo je potrebno poznavati algoritme, a imao je mogućnost kodirati u programima Python ili Java.

Nakon što je uspješno riješio sve izazove, uslijedio je je poziv iz Googlea da dođe na intervju za posao, piše Poslovni Dnevnik.

Cijeli ovaj misteriozni proces novi programer u kompaniji Google opisao je u svom blogu, a iz kompanije su potvrdili da na ovaj način zapošljavaju i dalje.

Izgleda kako je ponekad za doći u priliku dobiti posao dovoljno u tražilicu upisati pravi pojam.

Kopirati
Drag cursor here to close