Zakon u korist radnika

Zabranjeno slanje e-mailova izvan radnog vremena

Sci-Tech / Flash | 28. 05. 2016. u 07:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi u Parizu u prosjeku rade šest sati dnevno, ali su odlučili i da zakonom zabrane slanje emailova izvan radnog vremena, vikendom i blagdanima, kako bi se mogli dodatno opustiti.

Zbog toga je, nakon što je usvojen novi zakon, u kompanijama koje imaju 50 i više zaposlenih zabranjeno "bombardiranje emailovima" izvan radnog vremena.

“Studije su pokazale da su mnogi poslovi veoma stresni... nekada kad zaposleni napusti ured on nije ostavio svoj posao, već je vezan kao pas – elektronskim povocem”, rekao je ranije Benoa Amon, zastupnik Skupštine Francuske, prenose Nezavisne novine.

Ni to im nije dovoljno, već su zakonom zabranili slanje emailova zaposlenima izvan radnog vremena, kako bi se mogli opustiti tijekom ostalih 18 sati izvan posla.

Pariz ima uvjerljivo najkraći prosječan radni tjedan na svijetu od samo 30 sati i 50 minuta ili šest sati i 10 minuta dnevno u radnom tjednu od pet dana. Prosječno dnevno radno vrijeme u Parizu je svega šest sati, što je najkraće radno vrijeme na svijetu, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo 15 profesija u 71 gradu širom svijeta. Plan o zabrani emailova izvan radnog vremena je predložen još 2014. godine, ali je tek nedavno usvojen.

Kopirati
Drag cursor here to close