Nogometne ikone

Zabava i edukacija: Bosanci i Hercegovci se ''navukli'' na kvizove

Sci-Tech / Flash | 19. 07. 2017. u 07:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetko koji zaljubljenik na društvenim mrežama ne zna za Nogometne ikone, Faceebook i Instagram stranicu koja je brzo ušla u nogometnu „obveznu literaturu“.

Stranicu je osnovala grupa mladih ljudi iz Splita te kroz šaljive opise „ikonskih nogometaša“ i zanimljive slike šire ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i kroz znanje i humor spajaju velike mase ljudi.

Tu nogometnu romantiku čitaju i šalju poruke podrške brojne svjetske zvijezde među kojima su Juninho, Panenka, Nuno Gomez, Di Natale, Gilardino, Sneider... Svima njima se svidjela ideja ikona nogometa.

Već dvije godine ekipa s ove popularne stranice diljem Hrvatske radi mnoge popularne i praćene projekte usmjerene na „nogometni romantizam“. Jedan od takvih projekata je pub kviz Nogometne ikone koji se igra u vise gradova u Hrvatskoj na tjednoj bazi.

Prvi kviz odigran je u Zagrebu, u malenom kvartovskom kafiću ''Famous'', gdje je nastupila21 ekipa . Nakon odlične posjećenosti na prva dva kviza u Zagrebu kviz Nogometnih ikona stigao je i u Split gdje je od 300 prijavljenih natjecatelja u splitsku O'Haru stalo njih 200-tinjak.Nije dugo trebalo da im se priključe: Rijeka, Osijek, Zadar, Zaprešić, Velika Gorica, Metković, Kaštel Štafilić.

Kviz „Nogometne ikone“ je najpopularniji pub kviz u Hrvatskoj i najposjećeniji pub kviz u povijesti Hrvatske. U Hrvatskoj se već drugu godinu zaredom finale kviza igra u popularnom koreničkom restoranu Macola te plijeni ogromnu pažnju.

Prvi međunarodni kviz Nogometne ikone održan je u Pragu, točnije u pivnici Kod Fleka, mjestu na kojem je osnovan splitski Hajduk.

U zadnje vrijeme kviz se proširio i na BiH te je do sada odigran u nekoliko bosansko hercegovačkih gradova i općina: Prozor-Rama, Mostar, Čapljina, Široki Brijeg, Grude, Posušje, Međugorje, Čitluk, Ljubuški, Livno, Jajce, Busovača, Fojnica, Kiseljak, Vitez...uz veliku posjećenost i oduševljenje publike i prijavljenih ekipa.

Ekipa nogometnih ikona poručuje kako želi napraviti nešto novo, korisno, ali u isto vrijeme zabavno i edukativno za sve koji vole sport i nogomet i donijeti radost i kvaltetnu zabavu velikom broju pravih nogometnih romantika.

Najava kvizova za ovaj tjedan:

Fojnica - Riverside Pub 20.7.2017
Prozor-Rama - Mammals Pub&Club 21.7.2017
Zenica - Urban club 072 Zenica 22.7.2017
Žepče - Caffe bar Mrki 23.7.2017

#samoromantika
#i_bljesak.info_prati_nogometne_ikone

Kopirati
Drag cursor here to close