Elektronske čestitke

Za blagdane upućeno oko 15 milijuna SMS poruka

Sci-Tech / Flash | 27. 12. 2013. u 13:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako financijska kriza već godinama potresa i BiH, zbog čega sve više građana primjenjuje mjere štednje, telekomi na blagdanskim SMS porukama i ove godine planiraju inkasirati značajne iznose, približne onima iz proteklih godina.

“Štancanje” poruka tijekom božićnih blagdana mnogima je odnijelo sate vremena, a neki su dobili žuljeve na palčevima.

No, kakav je to blagdan ako se prijateljima ne poželi, puno sreće, zdravlja, uspjeha u životu i tko zna čega još. Poruke su postale prava poezija, a sve češće su tekstovi ukrašeni raznim figuricama pa i videoporukama, piše Večernji list.

U HT Eronetu su nam kazali kako je poruka najjeftiniji i najefektniji način komuniciranja i sigurni su kako će ona još dugo opstati, posebice kod mlađih osoba.

Tako je i ove godine tijekom Badnje večeri upućeno 1,416.630 poruka, a na sami Božić 4,110.082 poruke.

''To je za dva dana nešto više od pet i pol milijuna poruka, negdje u prosjeku ranijih godina. Kada se zbroje poruke i tijekom Stipandana i Ivandana, očekujemo da će se taj broj još povećati.

Ne vjerujem da će dostići iznos od osam milijuna poruka, koliko je iznosilo prošle godine, ali neće niti zaostajati mnogo'', rekao je Nikica Šimić iz HT Eroneta, naglašavajući kako usprkos velikom broju poruka koje se šalju tijekom blagdana sustav je ipak odlično funkcionirao.

BH telecom je za Badnjak registrirao 2,9 milijuna SMS poruka, dok je na Božić bilo više od četiri milijuna. Dodaju li se tome poruke preko ostalih operatera, jasno je da je SMS komunikacija za božićne blagdane bila iznimno živa, piše Večernji list.

Sa sigurnošću se može konstatirati da su tijekom blagdana elektroničkim putem, što preko operatera, a što preko društvenih mreža upućeni deseci milijuna čestitki.

Vremena kada su poštanski sandučići bili pretrpani čestitkama odavno su prošla.

Kopirati
Drag cursor here to close