Transformacija

YouTube testira novi izgled i dizajn

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2016. u 15:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

YouTube, vodeća internet platforma za videozapise, ovih dana testira novi izgled web stranice koristeći Googleov "Material" dizajn.

"Material Design" do sada je bio zastupljen na korisničkim sučeljima i sustavima kao što je Android, a krasi ga više ikona, boja i fotografija, a manje teksta.

Novi izgled trenutno je dostupan samo web developerima, ali iz priloženih screenshotova, primjetne su značajne vizualne razlike koje daju naglasak bojama i ključnom sadržaju, a manje opisnim detaljima i podacima, piše Zimo.co.

Osim slojevitijeg dizajna, primjetno je da su profilne fotografije krugovi, umjesto dosadašnjih kvadrata, a gumb "Search" je sada centralni motiv YouTube stranice…

Od svog osnutka 2005. godine, YouTube je nekoliko puta mijenjao izgled svoje web stranice, no detaljni vizualni identitet u obliku YouTube loga ostao je isti i nakon 11 godina.

Ipak, iako je logo postao i ostao jedan od najprepoznatljivijih brendova globalnog interneta, YouTube je 2012. godine odlučio odbaciti svog slogan - Broadcast Yourself.

Kopirati
Drag cursor here to close