Novi launcher

Yahoo! Aviate za Android od sada dostupan svima potpuno besplatno

Sci-Tech / Flash | 24. 06. 2014. u 11:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina korisnika pametnih telefona s Androidom na svojim uređajima imaju instalirane dodatne "launchere" koji im nude personalizaciju, a ovo je upravo jedan od takvih...

Iza njega stoji Yahoo! koji je u siječnju ove godine kupio ThumbsUp Labs, razvojni tim koji zapravo stoji iza Aviate launchera za Android.

Od tada, aplikacija je bila dostupna isključivo uz pozivnice, uglavnom developerima i odabranoj ekipi koja je testirala Aviate, ali je Yahoo! odlučio nakon otprilike pola godine kako je stiglo vrijeme za produkciju. Ne treba vam pozivnica, ne trebate biti član "beta zajednice", nakon objave na službenom blogu Yahoo! Aviate sve što trebate je dobra volja i naravno uređaj s Android mobilnim operativnim sustavom iza kojega stoji Google.

Nakon što je Yahoo! najavio kako će s posljednjim danom lipnja ugasiti mogućnost da se na njihov servis za pohranu fotografija i videa, popularni Flickr, korisnici više neće moći logirati sa Google+ profilom, sada su, eto odlučili objaviti svoj vlastiti launcher za Googleov mobilni OS.

Yahoo! tim koji sada razvija i producira Aviate tvrdi kako ovo nije samo još jedan u nizu launchera, kakvih ima popriličan broj za Android platformu i neki od njih doista nude nevjerojatno dobre mogućnosti.

Aviate bi, navodno, kao ključnu "komparativnu prednost" u odnosu na konkurenciju, osim što je besplatan, trebao ponuditi u - jednostavnosti. Ponekad je doista jednostavnost ono što nam najviše treba, a Aviate navodno donosi upravo to, prema riječima ekipe iz Yahoo! razvojnog tima.

Ovaj launcher starta "sasvim novo, čisto sučelje, automatski organizira sve vaše aplikacije po vašem nahođenju", stoji između ostaloga u objavi, uz dodatak "Aviate neće samo pojednostaviti korištenje vašeg pametnog telefona nego će ga učiniti - pametnijim".

Kopirati
Drag cursor here to close