U dvije veličine

Xiaomi otkrio svoj prvi prijenosnik naziva Notebook Air

Sci-Tech / Flash | 27. 07. 2016. u 11:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Xiaomi je kineska kompanija koja u svojoj ponudi ima širok spektar pametnih telefona koji se na tamošnjem tržištu koriste kao alternativa iPhoneu, a u posljednje vrijeme su proizvodnju proširili čak i na segwayje, dronove, bicikle, stolne lampe pa čak i kuhala za rižu.

Ovaj put se radi o prijenosniku čiji naziv otkriva kako se radi o kineskom odgovoru na Appleov popularni Macbook Air, no inačici koja vrti Windows 10, javlja Zimo.co.

Laptop dolazi u dvije veličine, slično kao i kod Appleove Air linije, onoj od 13.3 te 12.5 inča. Što se ergonomije tiče, uređaji su vrlo tanki te nose zaslon rezolucije 1080p, a tu je i pozadinsko osvjetljenje tipkovnice te USB Type-C port.

Kućište je izrađeno od metala te je dostupno u sivoj ili zlatnoj boji pri čemu na prednjoj strani, zanimljivo, nije istaknut logotip tvrtke. Ako govorimo o karakteristikama "ispod haube", tamo ćete pronaći Intelov Core i5-6200U procesor u paru s NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom te 8GB DDR4 radne memorije. Iz Xiaomija ističu kako je uređaj tanji i lakši od Macbook Aira.

Baterija kapaciteta 40 Wh trebala bi izdržati do 9.5 sati rada, a za nešto više od pola sata trebala bi se napuniti do 50% kapaciteta.

Mi Notebook Air na police trgovina prvo stiže u Kini, i to početkom kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close