Raste i zarada

WhatsApp dosegnuo brojku od 600 milijuna aktivnih korisnika

Sci-Tech / Flash | 25. 08. 2014. u 19:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija koju je za enormno visok, mnogima i neopravdan iznos kupio Facebook potvrđuje se kao lider na području "chat" aplikacija na mobilnim platformama...

Rast korisnika je pomalo nevjerojatan, progresivan i u tom smislu investicija u WhatsApp je apsolutno opravdana, jer je objavljeno kako je broj aktivnih korisnika premašio 600 milijuna!

Ovaj podatak objavio je Jan Koum, jedan od suosnivača WhatsApp aplikacije na svojem službenom Twitter profilu. Nakon što su u travnju ove godine prebacili granicu od pola milijarde aktivnih korisnika, nastavili su rasti i u samo četiri mjeseca su "podebljali" broj korisnika za više od 100 milijuna novih.

Koum je, naravno, ponosan na ovu brojku, koja još jednom dokazuje kako je riječ o zaista najpopularnijoj aplikaciji za razmjenu poruka na mobilnim platformama.

Iako, još uvijek traju rasprave i nagađanja što će WhatsApp ponuditi u budućnosti i kako će cijela priča izgledati, jer je Koum otvoreno rekao kako je protiv uvođenja oglasa ili igara unutar aplikacije, ali u Facebooku na bilo koji način moraju opravdati i vratiti ulaganje od 19 milijardi dolara pa se razmatra i ta mogućnost.

Inače, glavni konkurenti WhatsApp aplikacije su još uvijek poprilično "u zaostatku", barem što se tiče broja aktivnih korisnika.

Prvi do je Tencentov WeChat s 438 milijuna aktivnih korisnika, od kojih su većina u Kini, ali upravo to daje mogućnost rasta, jer ako se raširi na globalnoj razini WeChat će biti iznimno "opasan".

Tu je i Viber, sa 100 milijuna aktivnih korisnika te Tango, koji je dosegnuo brojku od 70 milijuna aktivnih korisnika, ali oni u ovom trenutku realno ne mogu konkurirati WhatsAppu.

Kako će se stvari razvijati u budućnosti, poprilično je teško predvidjeti, ali nije sporno kako je ovaj segment IT poslovanja, tržište aplikacija za razmjenu poruka na mobilnim (ali i ostalim) uređajima iznimno unosno, vrijedno ulaganja i uvođenja noviteta.

Ne, neće baš svatko "zgrnuti" lovu koji je dobio WhatsApp od Facebooka, ali prostora za zaradu i te kako ima...

Kopirati
Drag cursor here to close