Komunikacija

WhatsApp daleko najpopularnija aplikacija na svijetu, ali ne i u BiH

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2016. u 11:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema vrlo detaljnim podacima koje je objavila analitička tvrtka SImilarWeb svijet je obojan zelenim kada su u pitanju aplikacije za razmjenu poruka i "chat".

WhatsApp je daleko najpopularnija aplikacija takve namjene, od ukupno 187 zemalja koliko su ih vrijedni analitičari SimilarWeba obradili, WhatsApp je prvi izbor u čak njih 109.

Na drugom mjestu je Facebook Messenger sa 49 zemalja, što praktički znači da Mark Zuckerberg u svojem portfelju čvrsto drži vodeće mjesto razmjene poruka na pametnim telefonima putem aplikacija.

Jer, Facebook je kupio WhatsApp, tada su se mnogi zgražali zbog iznosa koji je plaćen, ali očigledno se isplatilo. Treća aplikacija po popularnosti je Viber kojega kao prvu opciju preferiraju korisnici u 19 zemalja.

Što se tiče BiH, ona ne slijedi globalne trendove, jer je istraživanje pokazalo kako je u BiH najpopularniji Viber. Zanimljivo, susjedna Hrvatska je kao i ostatak svijeta - WhatsApp je najpopularniji.

Istina, ovi podaci vjerojatno nisu do kraja pouzdani, jer su obrađeni samo uređaji s Android mobilnim operativnim sustavom, ali vrlo vjerojatno se ne bi previše razlikovali čak i da je obrađen iOS kao drugi najpopularniji mobilni OS.

Kopirati
Drag cursor here to close