Google maps

Vrlo korisna i zastrašujuća nova funkcija Googlea

Sci-Tech / Flash | 24. 07. 2015. u 09:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Googleove karte (Google maps), koje među ostalim sadržavaju interaktivne mape, putokaze i navigaciju, dobile su novu funkciju koja je, prema ocjeni portala Yahoo, korisna, ali istodobno i nevjerojatno zastrašujuća jer dokazuje do koliko podataka o vama Google može doći. I ne samo Google, nego i kompanije čije proizvode kupujete.

Googleove karte omogućuju korisnicima da istraže 'svoj vremeplov' ('Your Timeline'), koji vam pruža pregled svih lokacija na kojima ste bili, a koje je Google uspio pratiti. Osim što ćete moći provjeriti koje ste lokacije posjetili u određenom danu, imat ćete mogućnost i gledanja fotografija koje ste sačuvali u svojim Google-fotografijama ('Google Photos'), javljaju agencije.

Novi dodatak bit će koristan onima koji žele pratiti kamo su sve putovali i fotografije s tih putovanja čini lako dostupnima, ali istodobno aplikacija pokazuje koliko podataka Google može prikupiti o nekome i povezati te informacije s onima skupljenima o vama na drugim internetskim servisima.

Kopirati
Drag cursor here to close