Dobra kvaliteta

Voda u HBŽ ispravna za piće

Sci-Tech / Flash | 04. 08. 2015. u 11:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voda koja je pod upravljanjem javnih komunalnih poduzeća Hercegbosanske županije, a kojom se opskrbljuje stanovništvo u gradskim i ruralnim sredinama ispravna je za piće i vrlo dobre kvalitete, kazala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) Dijana Mamić.

Pod pojmom ispravnosti za piće, ravnateljica je pojasnila da voda poslana na analizu, fizikalno-kemijski i mikro-biološki zadovoljava kriterije.

Prema njezinim riječima, Zavod za javno zdravstvo ove županije konstantno od početka godine na području cijele županije laboratorijski analizira vodu u kojoj se ispituje kvaliteta vode za piće i uporabu prema Pravilniku o vodama.

''Na preuzetim uzorcima radi se mikrobiologija kojom se dokazuje prisustvo mikroorganizama (escherichia coli, salomonella...) te fizikalno-kemijske osobine vode (vodljivost, boja, miris, okus) i na temelju toga se daju rezultati o ispravnosti uzorkovanih voda'', kazala je Mamić.

Ona je također potvrdila zadovoljavajuće stanje kvalitete vode na javnim kupalištima poput Marinovca na Buškom jezeru te na Sturbi u livanjskoj općini, gdje je zadnje ispitivanje provedeno prije dvadesetak dana.

Kopirati
Drag cursor here to close