Naša djeca 2014

Vlada pozvana da odobri besplatne udžbenike

Sci-Tech / Flash | 31. 08. 2016. u 10:57 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga roditelja Naša djeca 2014 danas je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača organizirala podjelu besplatnih udžbenika djecu iz 21 obitelji s područja Mostara, Stoca i Čapljine koji u školskoj 2016./2017. godini školuju četvero i više djece.

Udruga roditelja Naša djeca 2014 od svog osnutka ukazuje na nepostojanje Zakona o udžbenicima u HNŽ-u kao i Pravilnik o istima. Mišljenja su kako bi uvođenje reda u ovoj oblasti dovelo do snižavanja cijena udžbenika.

Akcija 4+ pokazala je kako je izuzetno teško opremiti više školaraca iz jedne obitelji i da su za to potrebna velika novčana sredstva. Samo za primjer, nepotpun set novih udžbenika za šestaša košta oko 370 KM.

Za ovu akciju pućeno je na desetke zamolbi pravnim subjektima u HNŽ-u za partnerstvo u ovoj akciji čija je financijska vrijednost iznosila oko 10.000 KM. Odziv je, kažu, bio jako dobar, stigle su velike donacije u udžbenicima, priboru, ruksacima te novčane donacije u vrijednosti 2.500 KM. Također akciju su podržale i fizička lica.

Udruga se zahvaljuje svim svojim sponzorima bez kojih ova akcija ne bi bila moguća, te potiče Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a da se svakom osnovcu osiguraju besplatni udžbenici za školsku 2017/8. Godinu.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi odobrila je nabavu tisuću kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji HNŽ. 

Kopirati
Drag cursor here to close