HNŽ

Vlada izdvojila dodatna sredstva za obnovu škole u Domanovićima

Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 09. 2017. u 14:19 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada HNŽ-a osigurala je dodatnih 220.000KM za obnovu Osnovne škole u Domanovićima.

Naime, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta i Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, danas su, u sklopu projekta UNDP-a ''Zeleni ekonomski razvitak'', potpisali aneks na Sporazum o sufinanciranju obnove Osnovne škole u Domanovićima.

Kako je nakon potpisivanja istaknuto, Vlada će, uz do sada uloženih 200.000 KM osigurati i dodatnih 220.000 KM, što uz sredstva UNDP-a u iznosu od 90.500 KM čini ukupnu vrijednost projekta od 510.500 KM, navedeno je u priopćenju Vlade HNŽ-a.

''I ovom prigodom izražavam spremnost Vlade da u partnerskom odnosu s UNDP-om nastavimo suradnju na realiziranju ovoga i sličnih projekata kako bismo što više škola i drugih javnih ustanova adekvatno prilagodili potrebama naših građana, te ujedno bili maksimalno uključeni u poboljšanje energetske učinkovitosti i očuvanja okoliša'', kazao je predsjednik Herceg, dodavši kako je obrazovanje i stvaranje boljih uvjeta za obrazovanje u samom vrhu prioriteta rada Vlade.

Također, podsjetio je na značajna ulaganja Vlade u obnovu i utopljavanje javnih objekata, posebice desetak škola, za što je u zadnje dvije godine uloženo oko 10 milijuna KM proračunskih, donatorskih i kreditnih sredstava.

Načelnik Vidić zahvalio je Vladi na svemu što čini na poboljšanju uvjeta u obrazovanju, ističući primjer srednje škole u Čapljini koja je obnovljena sredstvima Vlade kroz projekt energetske učinkovitosti.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predsjednik Herceg i ministar Hadžović obišli su O.Š. Domanovići.

„Do sada je obnovljena fasada, krov i otvori, a od sredstava koja smo danas osigurali riješit će se grijanje i unutarnje uređenje škole. Vjerujem u to kako ćemo u što skorije vrijeme naći i sredstva za izgradnju nove školske sportske dvorane“, kazao je ministar Hadžović.

Kopirati
Drag cursor here to close