Javno zdravstvo

Vlada FBiH izdvojila 280.000 KM za prevenciju i kontrolu virusa ebole

Sci-Tech / Flash | 05. 03. 2015. u 16:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjom izmjenom Uredbe o osnovama organizacije i načinu poslovanja Agencije za reviziju privatizacije, direktoru je omogućeno da, uz suglasnost Vlade FBiH, uz Statut i Pravilnik o plaćama i drugim primanjima zaposlenika, donosi i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Agencije.

Izmjena Uredbe bila je potrebna kako bi Agencija za reviziju privatizacije u FBiH mogla pravovremeno donositi, mijenjati ili dopunjavati akte kojima utvrđuje organizaciju i način svog rada.

Iz Odluke o privremenom financiranju FBiH za razdoblje siječanj - ožujak 2015. godine Vlada FBiH danas je odobrila izdvajanje 280.000 KM Zavodu za javno zdravstvo FBiH za prevenciju i kontrolu virusa ebole.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Izvještaj o radu Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2014. godinu.

Federalna vlada je usvojila Izvještaj Federalnog zavoda za agropedologiju o monitoringu donjeg toka rijeke Spreče za 2014. godinu. Osnovni zadatak ovih istraživanja je utvrđivanje stupnja kontaminiranosti poljoprivrednog zemljišta i biljnog materijala teškim metalima i organskim zagađivačima, te procjena mogućnosti poljoprivredne proizvodnje u pojedinim područjima Sprečanskog polja.

Također, Vlada je usvojila Izvještaj o rezultatima ispitivanja prisustva teških metala i rezidua pesticida u biljnom materijalu i mlijeku na području općine Zenica za 2014. godinu.

Vlada je danas je dopunila odluku koja se odnosi na vrste i prefomanse automata za igre na sreću, odnosno dodani su novi modeli ovih strojeva.

Prihvaćen je i Izvještaj o predloženim aktivnostima i obavezama iz djelokruga Pododbora za inovacije, informacijsko društvo, socijalnu politiku i javno zdravstvo između BiH i EU, kao i Informacija u vezi implementacije "Jadranskog modela održive mobilnosti u oblasti zdravstvene zaštite", kao projekta čiji je lider Federalno ministarstvo zdravstva.

Današnjom odlukom Gradu Mostaru je na korištenje dato zemljište u kasarni "Stanislav Baja Kraljević", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close