Borba protiv bolesti

VIDEO: Pogledajte životnu priču osobe koja se bori s hepatitisom C

Sci-Tech / Flash | 27. 09. 2016. u 12:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tuzli je 9. rujna 2016. godine održan Godišnji sastanak Asocijacije gastroenterologa i hepatologa BiH, na kojem je u uvodnoj plenarnoj sesiji predstavljen jedan od novih i najefikasnijih tipova tretmana protiv kroničnog hepatitisa C, a koji je od ove godine dostupan i u BiH, priopćeno je.

Radi se o iznimno uspješnom tipu terapije koji omogućava da do prije 2 godine neizlječiva i za puno pacijenata smrtonosna bolest danas za 12 ili 24 tjedna bude uspješno izliječena za skoro 100% pacijenata.

Hepatitis C je jedan od najčešćih uzročnika ciroze u svijetu koji je do skoro uzimao danak od 350 tisuća života za jednu godinu dana, a procjene govore da u BiH od ove bolesti boluje oko 30 tisuća ljudi.

Na žalost, i u najrazvijenijim zemljama jedva jedna petina oboljelih je stvarno otkrivena, dok u ostalih bolest napreduje nijemo i neotkriveno.

Na marginama sastanka je snimljen kratki promotivni film koji kroz životnu priču borbe jednog pacijenta oboljelog od kroničnog hepatitisa C daje više informacija o terapiji i njenoj efikasnosti.

 

Hepatitis C: izlječiva bolest danas from Adnan Huremović on Vimeo.

Kopirati
Drag cursor here to close