poput mitskog bića

VIDEO I Fascinantna snimka: Kamerom uhvatio bijelog losa

Sci-Tech / Flash | 14. 08. 2017. u 22:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetko viđen bijeli los snimljen je ovih dana u Švedskoj, a snimka je opčinila ljubitelje životinja diljem planete, javlja BBC.

Los je najveća živuća vrsta jelena, visoki su do dva metra u visini ramena, a teški i do 800 kilograma.

Prema podacima BBC-a, u Švedskoj živi tek oko 100 rijetkih bijelih losova od ukupno 300.000 ovih životinja.

- Bijeli losovi nisu albino vrsta, ali bijelo krzno im raste kao rezultat genetske mutacije, javlja BBC.

Bijelog losa snimio je Hans Nilsson iz Ede, koji je dugo sanjao o tome. Posrećilo mu se 10. kolovoza kada je bijeloga losa ugledao kako brsti travu pokraj puta. Dan kasnije uzeo je kameru i krenuo u potragu za losom.

Imao je sreće. Oko 20 minuta proveo je u društvu bijeloga losa približivši mu se na samo pet metara. Bijeli los nije bio uplašen novopridošlicom.

- Ogroman je, veličanstven taj bijeli los. Lovci ga ostavljaju na miru, a nadam se da mu neće nauditi ni neki avanturist u potrazi za trofejima, kazao je oduševljeni Nilsson.

Ovaj bijeli los obitava u pokrajini Värmland na zapadu Švedske od rođenja i stari je znanac lokalnih mještana, piše Jutarnji.hr.

Inače, albino životinje su čisto bijele s ružičastim ili crvenim očima.

Ovaj bijeli los postao je vrlo brzo viralan.

Korisnici na Twitteru oduševljeno su komentirali da snimka bijeloga losa podsjeća na mitska bića iz serije 'Igra prijestolja' ili filma 'Gospodar prstenova'.

- Ogroman je i veličanstven. Mogu zamisliti kako ga Gandalf ili Galadriel iz Gospodara prstenova jašu. Mora da je bio presladak kao beba, napisao je jedan korisnik.

- Pored ludila koje se događa u svijeta, ovo je lijep podsjetnik da su barem neke stvari na svijetu spokojne i veličanstvene.

U lipnju je National Geographic objavio snimku dva malena bijela losa sa smeđom ženkom. Nije poznato jesu li bili albino ili bijeli losovi sa malenim smeđim mrljama.

Kopirati
Drag cursor here to close