Problem s Control Centrom

VIDEO | Novi iOS 11 crpi bateriju na iPhoneu, evo kako ćete to spriječiti

Sci-Tech / Tehnologija | 21. 09. 2017. u 07:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleov novi Kontrolni centar (Control center) na novom operativnom sustavu iOS 11 puno je bolji i nudi mogućnost uređivanja sadržaja prečica po volji. Izgled je radikalno promijenjen, nekima se sviđa, a nekima ne - no činjenica je da će se korisnici kad-tad naviknuti.

No, tijekom protekla 24 sata isplivao je jedan ne tako mali problem. Korisnici su shvatili da kada u Kontrolnom centru ugase Wi-Fi ili Bluetooth - oni u biti nisu ugašeni iako im ikone to pokazuju. Mnogi korisnici iPhonea primijetili su da im se baterija drastično prazni iako su im bile pogašene sve aplikacije te je telefon bio u mirovanju, no ubrzo je otkriven razlog.

Naime, novi iOS 11 dopušta vam da se odspojite s Wi-Fi mreže ili pak Bluetootha u prečicama u Kontrolnom centru, no te funkcije su i dalje upaljene te vam nemilice crpe bateriju iako je mobitel u mirovanju. Osim što crpi bateriju, postoji i potencijalni sigurnosni problem. Neki od razloga rada Wi-Fi i Blueetootha u pozadini su prijenos podatak AirDropomo, geolokacijske usluge, komunikacija s uparenim Apple Watchom i slično.

Da biste uistinu ugasili Wi-Fi i Bluetooth, morate to uraditi ''pješke''. Nakon što ste ugasili ove usluge u Kontrolnom centru, morate otići u Postavke/Bluetooth te ga ugasiti, a onda istu stvar morate uraditi iza Wi-Fi: Postavke/Wi-Fi.

U nastavku pogledajte video portala Bljesak.info kako ćete korak po korak to uraditi:

Kopirati
Drag cursor here to close