Noć istraživača

VIDEO | Kreiramo bolje sutra: Najzabavnija noć znanosti u BiH

Sci-Tech / Znanost | 21. 09. 2017. u 11:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Kreiramo bolje sutra' - slogan je ovogodišnje "Europske noći istraživača", koja će od 29. rujna biti održana u šest gradova Bosne i Hercegovine. Organizatori pozivaju građane Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Bijeljine te Travnika i Goražda da sudjeluju u mnogobrojnim zabavno-edukativnim aktivnostima, osmišljenim za sve uzraste.

Šestu godinu u Bosni i Hercegovini se obilježava najzabavnija noć znanosti i istraživačkog rada, s rekordnim brojem aktivnosti za posjetitelje ove godine.

''Kroz naš već tradicionalni sajam znanosti i tehnike, građani će se upoznati o dostignućima tridesetak organizacija, institucija, firmi i pojedinaca koji se bave znanošću i istraživanjima. Zatim, ono što uvijek privuče pažnju i veliko zanimanje posjetitelja jeste natjecanje za najbolji znanstveni projekt, gdje svake godine imamo predstavljanje zanimljivih i kreativnih ideja učenika srednjih škola iz cijele zemlje'', rekla je Feni menadžerica projekta Lejla Čamo.

Ove godine imaju više od dvadeset prijavljenih timova.

Isto tako, ističe Čamo, posjetiteljima su priredili 80 radionica, različitih edukativnih i zanimljivih sadržaja, za koje vjeruju da će sugrađane zadržati u društvu znanstvenika i istraživača cijelu noć.

Osim navedenih sadržaja, bit će tu još i interaktivnih eksperimenata, kvizova i igara, te organizatori vjeruju da će svako pronaći ponešto za sebe.

Cilj "Europske noći istraživača" jeste povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u Bosni i Hercegovini, podrška istraživačima te promocija dostignuća domaćih znanstvenika, inovatora i poduzetnika, te poticanje mladih da razmisle o znanosti kao potencijalnoj karijeri.

Manifestaciju u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realiziraju Oxfam u Bosni Hercegovini, Institut za hidrotehniku Sarajevo, agencija Tidea, Univerzitet za poslovne studije Banja Luka, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru, Gospodarska komora Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, Argument doo te G&C Event Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close