20-40 litara/m2

Večeras potencionalno opasno vrijeme - vjetar, tuča, olujno nevrijeme...

Sci-Tech / Flash | 30. 07. 2014. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Krajem 30. srpnja vrijeme bi moglo biti potencionalno opasno, tako da će uz jaku grmljavinsku aktivnost biti lokalno izraženog olujnog nevremena uz vrlo jak vjetar, obilne pljuskove te grad (tuču )'', navedeno je na stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, uz pojašnjenje da se ovo odnosi na područje Balkana ali i cijelo područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Profesor povijesti i zemljopisa i administrator ove stranice Zoran Zadro navodi za Bljesak.info kako će pogoršanje vremena i tijekom sutrašnjeg dana zahvatiti cijelu regiju.

''Mogućnost za jače grmljavinske pljuskove postoji i u Hercegovini kao i na Jadranu, te obalnim dijelovima Balkana gdje također može doći do lokalnih plavljenja pojedinih područja, ali ipak u većoj su opasnosti kopno Balkana, Bosna i kopneni dijelovi Hrvatske'', kaže Zadro.

Meteoalarm Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas je za područje Mostara je upalio narančasti i žuti meteoalarm, što znači da se očekuje jače grmljavinsko nevrijeme, te između 20 i 40 litara padavina po metru kvadratnom.

Sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi se očekuju poslijepodne. U Bosni će biti i grmljavine.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27°C.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 11; Bihać 16; Ivan-sedlo i Livno 21; Drvar i Neum 22; Sokolac 23; Sanski Most i Stolac 24; Goražde, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 25; Bugojno, Mostar i Tuzla 26; Doboj 27; Banja Luka, Gradačac i Prijedor 28; Bijeljina 29; Zenica 30 °C, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Kopirati
Drag cursor here to close