Za mlade iz BiH, SRB i RH

Uspješno okončana još jedna Škola građanske hrabrosti

Sci-Tech / Flash | 24. 07. 2014. u 13:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Jahorini je sinoć održana ceremonija zatvaranja Škole građanske hrabrosti. Osam dana 25 mladih ljudi od 18 do 25 godina iz Srbije, Hrvatske i BiH prošlo je kroz 16 radionica na kojima su se bavili građanskom hrabrošću s teorijskog i praktičnog nivoa, priopćeno je iz NVO Gariwo.

Mladi – aktivizam – liderstvo; Građanska/moralna hrabrost i religija; Uloga medija u produkciji i promociji građanske hrabrosti i podaništva – samo su neke od tema radionica.

Vođe radionica su bili: Svetlana Broz, Saša Milenić, Admir Šehović, Amer Tikveša, Muhamed Fazlagić, Višnja Marilović, Boban Stojanović, Melisa Kapić, Esad Kočan, Ivo Marković, Nerzuk Ćurak i Gradimir Gojer.

Polaznici Škole imali su priliku vidjeti i nekoliko filmova nastalih u GARIWO produkciji: Ogledalo društva u nastajanju; Zaglušujuće ćutanje međunarodne zajednice; Neđo od Ljubuškog i Pouka i poruka, priopćili su organizatori.

U sklopu ceremonije zatvaranja škole izveli su i svoje dvije predstave o temi građanske hrabrosti: jedna se ticala nasilja u obitelji, a druga devijacija u obrazovnom sustavu.

Svi polaznici su dobili certifikate o uspješno završenom seminaru.

Školu je organizirao NVO Gariwo uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Kopirati
Drag cursor here to close