Konferencija

Uspješno održan SPARK event: HR - Inspire & Innovate

Sci-Tech / Flash | 28. 10. 2016. u 12:33 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je u SPARKu uspješno održana HR konferencija imena Inspire & Innovate, koja je, kao što ime kaže, za cilj imala inspirirati i potaknuti na inovativne poteze sve prisutne direktore tvrtki i HR menadžere.

Nakon kratkog predstavljanja SPARKa, riječ su preuzele Vildana Mandalović i Samra Dedić iz projekta MarketMakers, koje su prezentirale rezultate istraživanja i studije “Rodna ravnopravnost u IT sektoru”. Nakon njih su Ivana Perković i Ana Sović predstavile inovativne HR prakse koje već provode u SPARK grupaciji - od načina zapošljavanja novih djelatnika, fleksibilnog radnog vremena i teambuilding aktivnosti, do učenja po modelu, zadržavanja djelatnika, svakodnevnih iznenađenja i bonusa, brige za zdravlje i slično.

Uslijedile su dvije panel diskusije na teme "Uspješne žene u IT sektoru" i "Inovacije u HR politikama i praksama u IT sektoru", a sudjelovali su: Azra Sarić (Mistral Technologies), Alisa Bašić (Infobip), Ana Sović (NSoft), Ajla Karajko (Networks), Ivan Rozić (NSoft), Ivana Perković (NSoft), Nemanja Nikolić (ManPower Group), Merana Sadiković Mandžukić (EMC) i Ljubica Skoko (Degordian). Šećer uvijek dolazi na kraju, pa tako je i ovaj događaj završio networkingom uz hranu i koktele.

No, ova konferencija je samo jedna od aktivnosti projekta Market Makers, kojeg podržava Vlada Švicarske, a provodi konzorcij Kolektiv d.o.o. (Posao.ba) i Helvetas Swiss Intercooperation. Najavljujemo i izradu HR vodiča, ali i još događaja poput foruma i hackathona

Kopirati
Drag cursor here to close