Pola robot, pola čovjek

Uskoro stiže "M" - Facebookov virtualni asistent

Sci-Tech / Flash | 27. 08. 2015. u 06:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple ima Siri, Microsoft ima Cortanu, Google ima Google Now, a Facebook je upravo predstavio svoj "M".

Radi se o friškom virtualnom asistentu koji dolazi upakiran u njihovu Messenger aplikaciju, a kojem je cilj korisniku pružiti širok spektar informacija, ali i obavljanje nekih jednostavnih zadaća, piše Zimo.co.

Prema izjavi Davida Marcusa na Facebookovom službenom blogu, M se razlikuje od konkurentnih virtualnih asistenata upravo po tome što može odrađivati neke jednostavne poslove, a još jedna od posebnosti usluge je što će iza odgovora asistenta stajati i njihova podrška.

Usluga se uključuje tako da "tapnete" na "M" ikonu unutar Messenger aplikacije (trebala bi se prikazivati kao svaki drugi kontakt) nakon čega će se otvoriti normalno sučelje za čavrljanje kao i s bilo kojom drugom osobom na toj društvenoj mreži.

Kako kažu iz Facebooka, na pitanja će ponekad odgovarati sustav odnosno robot, a ponekad će u pomoć uskočiti i njihovi ljudi.

Što se tiče same funkcionalnosti asistenta, on za sada može obavljati neke jednostavnije zadatke poput rezervacije stolova u restoranima, kreiranje podsjetnika ili pak davanje savjeta u kupovini, a s vremenom bi se taj spektar usluga trebao i proširiti. ?

Usluga je omogućena za tek nekoliko korisnika i trenutno nema informacija o tome kada bi mogla biti dostupna širem broju ljudi, prenosi Zimo.co.

Sve u svemu, izgleda da je Facebook odlučio predstaviti virtualnog asistenta koji neće kao robot odgovarati samo na jednostavna pitanja, već i pomagati u organiziranju svakodnevice.

Today we're beginning to test a new service called M. M is a personal digital assistant inside of Messenger that...

Posted by David Marcus on Wednesday, 26 August 2015
Kopirati
Drag cursor here to close