Mostar

Uručene školske torbe i pribor socijalno ugroženima

Sci-Tech / Svemir | 31. 08. 2017. u 09:22 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica u četvrtak su u prostorijama Centra za socijalni rad Mostar uručili školske torbe i pribor za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji Grada Mostara.

Tom prigodom Herceg je istaknuo kako je Vlada HNŽ-a Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi odobrila nabavu tisuću kompleta torbi i pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja HNŽ-a.

Naglasio je kako Vlada i ovim pokazuje senzibilitet za djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.

Podsjetio je također kako su osigurali prijevoz za učenike u osnovnim školama, obnovili škole te zbrinuli tehnološki višak.

- Osigurat ćemo besplatne udžbenike za djecu iz siromašnih obitelji, a kasnije i za sve učenike osnovnih škola - poručio je Herceg, kazavši kako je to na vrhu prioriteta kada je u pitanju obrazovanje.

Prema Hercegovim riječima, Vlada HNŽ izdvaja godišnje 65 milijuna maraka za osnovno i srednje obrazovanje.

- Podjela školskih torbi i pribora djeci iz socijalno ugroženijih obitelji postaje redovita aktivnost Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi koja se provodi na teritoriju HNŽ-a u suradnji s centrima za socijalni rad - naglasio je tom prigodom ministar Opsenica.

Dodao je kako je na području Mostara dodijeljeno 360 školskih torbi i pribora.

Ministar je Opsenica zaželio učenicima uspješnu novu školsku godinu.

Govoreći o aktivnostima Ministarstva, on je kazao kak je Zakon o zaštiti obitelji s djecom usvojen i njegova primjena počinje u listopadu.

Vladi i resornom ministarstvu na darivanju zahvalila je ravnateljica Centra za socijalni rad Zdravka Marić.

- Roditeljima će ovo puno značiti i olakšati pripremu djece za školu, a djeci će, s novim školskim torbama i priborom, sigurno početak školske godine učiniti radosnijim – kazala je ravnateljica Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close