Samo za odabrane

Upoznajte novi GoPro Odyssey sustav kamera

Sci-Tech / Flash | 09. 09. 2015. u 15:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko ste ljubitelj GoPro akcijskih kamera, uživate u novim izazovima, obožavate snimke u 360 stupnjeva ili 3D, onda je ovo nešto što morate vidjeti, iako šanse da ćete postati ponosni vlasnik nisu baš prevelike...

Postoje dvije poprilično bitne stavke koja će presuditi kada je u pitanju šansa da si pribavite GoPro Odyssey sustav.

Prva je, za naše prilike, astronomska cijena od čak 15 tisuća američkih dolara, a druga je koncepcija na koju se GoPro odlučio kada je u pitanju kupovina ove "igračke", piše Zimo.co.

Čak i da osigurate spomenutu cifru, uvećanu za iznos carine, PDV-a i svega što ide uz to, nemate nikakvo jamstvo da ćete ga moći kupiti, jer je potrebno proći sustav registracije i selekcije, nakon kojega će "trust mozgova" u kompaniji GoPro odlučiti imate li "pedigre" za kupovinu.

Pod uvjetom da ste ispunili ova dva uvjeta, možete početi ozbiljno razmišljati o nabavci GoPro Odyssey sustava kamera.

O čemu se zapravo radi? Pojednostavljeno rečeno, čak 16 komada GoPro HERO 4 kamera je postavljeno u "kotač" koji omogućuje da svih 16 kamera u isto vrijeme snima, što rezultira snimkama u 360 stupnjeva odnosno 3D tehnologiji.

Jasno je kako ovakav sustav nije namijenjen "kućnim korisnicima", nego profesionalcima koji, između ostaloga, žive od 3D virtualizacije i ekskluzivnih snimki koje su dostupne samo za odabrane profesionalce.

Vjerojatno baš zbog toga GoPro niti ne namjerava ovaj sustav ponuditi u "širokoj dostupnosti", nego će odabirati tvrtke koje su dovoljno kvalitetne da bi mogle konkurirati za kupovinu.

A ako vas pak zanima o čemu se točno radi i kako sve to funkcionira, pogledajte video i posjetite službenu web stranicu.

Kopirati
Drag cursor here to close