Stijene, fosili...

Upoznajte geološku povijest BiH na 14. Sajmu minerala u Kreševu

Sci-Tech / Znanost | 10. 09. 2017. u 06:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kreševu će se 14. i 15. listopada 2017. godine, u Osnovnoj školi ''dr. Boris Ćorić'', održati 14. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamena. 

Prvog dana (subota) sajam će za posjetitelje biti otvoren od 10.00 do 19.00 sati, a u drugog dana (nedjelja) od 10.00 do 16.00 sati.

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

''Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.)'', navode organizatori.

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close