School That Rocks

Upisi u Rock školu Mostar otvoreni do petka!

Sci-Tech / Flash | 31. 08. 2015. u 13:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rock Škola Mostar upravo se vratila sa sedmodnevnog glazbenog kampa, koji je prvi dio projekta Summer Rock School, podržanog od strane Veleposlanstva Republike Njemačke u BiH.

Internacionalni Omladinski Kamp (IOK) smješten u mjestu Kiseljak kod Tuzle je bio odličan sedmodnevni domaćin za ukupno 60 sudionika projekta koji su došli iz Mostara, Prijedora, Sanskog Mosta i Tuzle, gdje su zajednički stvarali, surađivali i družili se od 23.-30.08.2015. Na kampu je formirano osam bendova koji su kroz petodnevni period autorskim pristupom izradili vlastita djela, a onda sudjelovali u koncertnim prezentacijama koje su u sklopu projekta organizirani u centru Tuzle u petak 28.08. i IOK kampu 29.08. Osim predavača Rock škole, kamp su posjetili i gostujući predavači, Frenkie, Đani Pervan, Straight Mickey, Mario Knezović, te Mirza Hajrić iz agencije za zaštitu autorskih prava AMUS.

Aktivnosti kampa su zabilježene u foto i video formatu te će isti biti objavljeni kako bi javnosti približili aktivnosti kampa i ovog projekta Rock škole.

Druga faza ovog projekta je snimanje djela ovih autora u Recording studiu MC Pavarotti u Mostaru kroz sljedeći period od dva mjeseca, te finalna faza što je posjeta predavača i 10 studenata Rock škole muzičkoj školi „Popacademie“ u Beču.

Ovom prilikom podsjećamo sve zainteresirane za sudjelovanje u programu Rock Škole Mostar da su upisi za školsku 2015/2016 godinu otvoreni do petka 04.09. 2015. Sve informacije o načinu prijave možete naći na web stranici škole www.mostarrockschool.org u rubrici „Najave“.

Mostar Rock School je program podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Mostar Rock School – The School That Rocks!

Kopirati
Drag cursor here to close