Podjela

Učenici prvih razreda osnovnih škola dobili školske torbe sa priborom

Sci-Tech / Flash | 16. 09. 2014. u 21:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je u mostarskoj Osnovnoj školi 'Mustafa Ejubović-Šejh Jujo' upriličena skromna svečanost podjele školskog pribora za učenike prvih razreda ove škole.

Kako je rekao u izjavi za medije direktor škole Mustafa Džafić, ova gesta Islamske zajednice i Muftijstva mostarskog od velikoga je značaja kako za školu, tako za učenike i roditelje.

"S jedne strane donijet će radost djeci koja su tek krenula u školu, a s druge strane bit će to značajno olakšanje za kućne budžete roditelja čija su djeca upisana u ovu školu", rekao je Džafić. Podjela školskih torbi sa školskim priborom obuhvatila je 94 učenika ove škole.

Muftija mostarski Salem ef. Dedović izjavio je ovom prilikom kako je podjela školskih torbi sa školskim priborom realizirana u suradnji sa jednom islamskom organizacijom.

"Mi ćemo podijeliti školske torbe sa školskim priborom za cijelo područje Muftijstva mostarskog, a što znači od Trebinja pa sve do Bradine i Livna. Naravno ovo podrazumijeva podjelu samo učenicima prvih razreda koji nastavu pohađaju po bosanskom nastavnom planu i programu.

Ovo je značajna donacija i ona će obuhvatiti oko 1000 učenika prvih razreda osnovnih škola na spomenutom području", rekao je muftija Dedović.

Kopirati
Drag cursor here to close