FPMOZ

Učenici OŠ A.B. Šimića posjetili postaju za praćenje kvalitete zraka

Sci-Tech / Flash | 24. 10. 2014. u 13:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 24. listopada sedamdesetak učenika osnovne škole A. B. Šimića posjetili su postaju za praćenje kvalitete zraka ''Mostar-1'' na FPMOZ-u.

Učenicima i njihovim nastavnicima riječima dobrodošlice prvo se obratila Prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju dr.sc. Zora Pilić, izv.prof.

Prezentaciju mjerne postaje i predavanje o važnosti čistog okoliša održali su doc.dr.sc. Stanislava Talić i Tomislav Kraljević, znanstveni novak. Učenici su iznijeli svoja znanja o važnosti čistog i zdravog okoliša.

Fakultet je više puta do sada kroz različite radionice ugostio nastavnike i učenike osnovnih i srednjih škola nastojeći ostvariti što bolju suradnju na svim nivoima obrazovanja.

Budući Fakultet obrazuje magistre edukacije iz različitih polja, ovakav vid otvorenosti i neprekidne suradnje sa školama važan je model za praćenje potreba i zahtjeva u suvremenom sustavu obrazovanja.

Osim toga, osigurava razmjenu iskustava i znanja, kao i predviđanje budućih trendova i potreba u nastavi. FPMOZ je posebno prepoznao važnost educiranja najmlađih o zaštiti i očuvanju životne sredine, stoga ne čudi činjenica da su najmlađi vrlo česti posjetitelji ove članice Sveučilišta u Mostaru, priopćio je FPMOZ.

Kopirati
Drag cursor here to close