Ugovori

U Zenici potpisan ugovor vrijedan pola milijuna KM za sanaciju škola

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2014. u 14:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru posjete Zeničko-dobojskoj županiji, federalni ministar obrazovanja i znanosti Damir Mašić danas je u Zenici s ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zeničko-dobojske županije Mirkom Trifunovićem potpisao ugovor o sufinanciranju - financiranju kapitalnih projekata saniranja šteta u odgojno-obrazovnim ustanovama, nastalim u poplavama.

Ministar Mašić je istaknuo da je vrijednost ugovora 491.400 KM. "Ta sredstva je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti izdvojilo za saniranje šteta u Osnovnoj školi 'Maglaj', odnosno područnoj školi Ulišnjak, OŠ 'Hasan Kikić', područne škole 'Ćuprija' i 'Kamensko' u Olovu, OŠ 'Enver Čolaković' u Janjićima i 'Hasan Kikić' u Tetovu u Zenici", kazao je Mašić.

Sredstva su u ovim školama, kaže, usmjerena za zamjenu krovova, kotlovnica, te na projekte koji se tiču stolarije. Mašić je danas obišao odgojno-obrazovne ustanove u Zenici i Maglaju, gdje se uvjerio u kojoj su fazi sanacioni radovi.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da bi djeca 8. listopada konačno trebala krenuti u ove četiri škole u Maglaju u kojima se izvode sanacioni radovi. Djeca će biti u opremljenijim, boljim i toplijim objektima nego su bila prije svibanjskih poplava", potvrdio je Mašić, dodajući da učenici zbog vremenskih uvjeta, koji nisu dozvolili da se podovi u školama osuše nisu krenuli na vrijeme u škole.

Prilikom potpisivanja ugovora ministri Mašić i Trifunović zahvalili su svim međunarodnim donatorima, prije svega UNDP-u, koji je značajan dio sredstava izdvojio za sanaciju škola u Federaciji BiH. "Također, danas sam razgovarao s direktorom UNDP-a, te smo dogovorili sastanak u narednih nekoliko dana, jer je UNDP spreman izdvojiti još financijskih sredstava za sanaciju odgojno-obrazovnih objekata", rekao je Mašić.

Ministar Trifunović istaknuo je 'da se sa sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti zaokružuje priča oko sredstava koja su potrebna za sanaciju odgojno-obrazovnih objekata na području Zeničko-dobojske županije'. Osim ovoga, ovo ministarstvo je uspjelo osigurati besplatne udžbenike za djecu u stanju socijalne potrebe.

Ugovori iste namjene uskoro će biti potpisani i s Tuzlanskom i Unsko-sanskom županijom. Ukupno, Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti rebalansom proračuna i preusmjeravanjem određenih sredstava s pozicija drugih programa osiguralo je milijun KM za Zeničko-dobojsku, Tuzlansku, Unsko-sansku i Posavsku županiju, koji su bili pogođeni stanjem prirodne nesreće", saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close