Sveučilište u Mostaru

U Mostaru želi studirati gotovo tri tisuće brucoša

Sci-Tech / Flash | 07. 07. 2015. u 13:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Do petka, 3. srpnja, do 14 sati na svim fakultetima Sveučilišta ukupno je stiglo 2897 prijava. Neki su fakulteti primali prijave u petak i poslije 14 sati, a neki su to radili i u subotu, pa i jučer. Jedan dio prijava će pristići i poštom. Za očekivati je kako će se ovaj broj povećati za nekoliko stotina kandidata. Očekujemo da će i ove godine broj prijavljenih kandidata biti na prošlogodišnjoj razini'', podaci su o prijavama za  razdredbeni postupak koje je prof. dr. sc. Vojo Višekruna pomoćnik rektorice za nastavu i studente Sveučilišta u Mostaru iznio za za Večernji list.

Dakle, službeno, do petka u 14 sati, na mostarsko Sveučilište konkuriralo je oko 68 posto od planiranog broja kandidata. Računa li se, barem tako tvrdi prof. Višekruna, da bi broj kandidata, nakon što pristigne pošta, ali i prijave tijekom proteklih dana, mogao biti veći i za 500 kandidata, tada bi broj prijavljenih dostigao brojku od 3400 kandidata, oko 80 posto plana, što je za prvi krug dosta dobro.

Kao i ranijih godina, tako i ove godine, najveće zanimanje je bilo za medicinske struke, gdje je na svako raspisano mjesto konkuriralo po nekoliko kandidata.

Ove godine je zanimljivo da se na Studij logopedije na Filozofskom fakultetu prijavilo 275 kandidata, a planom upisa je predviđeno 50 polaznika. Slično je i na Studiju edukacijske rehabilitacije na FPMOZ gdje je planirano 60 mjesta, a prijavilo se 74 kandidata.

''Tako se otvaranje ovih smjerova pokazalo kao pun pogodak'', kaže prof. Višekruna.

Izbor pristupnika bi trebao biti završen do petka, 10. srpnja 2015., nakon čega slijede upisi.

Kopirati
Drag cursor here to close