Otvaranje konferencije

U Mostaru započela konferencija 'Magistra vitae'

Sci-Tech / Flash | 06. 05. 2016. u 12:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U amfiteatru 'Sokrat' Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak je otvorena prva konferencija studenata povijesti pod nazivom 'Magistra vitae'.

Cilj konferencije je okupiti što širi spektar mladih ljudi iz različitih sredina koji će iz kutova vlastite nacionalne historiografije dati kritički pogled na određenu povijesnu temu te tako potaknuti određenu razmjenu mišljenja, spoznaja i znanja u ozračju argumentiranih tvrdnji i konstruktivnih rasprava.

Prisutnima se na otvaranju konferencije obratio dekan Filozofskog fakulteta dr.sc. Zoran Tomić koji je istaknuo važnost ove i ovakvih konferencija kao unapređenje studija i širenje dobrog glasa tog fakulteta.

Kako su istaknuli organizatori konferencije iz Kluba studenata povijesti, konferencija 'Magistra Vitae' ima kao svrhu podizanja svijesti o važnosti povijesne znanosti u današnjem svijetu i sagledavanje povijesnih kretanja iz perspektive studenata povijesti.

Predsjednik kluba studenata povijesti 'Filip Lastrić' Ivan Bokšić istaknuo je kako na konferenciji sudjeluje više od 50 aktivnih i pasivnih sudionika iz Bugarske, Poljske, Hrvatske, Srbije, Kosova i BiH. Konferencija će trajati do 7. svibnja.

Prema Bokšićevim riječima na otvaranju, ova konferencija obuhvaća razdoblje od antičke povijesti, filozofije povijesti, povijesti srednjeg vijeka, ranog novog vijeka i 20. stoljeća pa sve do Domovinskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close