Suprostavljanje kriminalu

U Mostaru trodnevna obuka o imovini pribavljenoj kaznenim dijelima

Sci-Tech / Flash | 05. 02. 2016. u 11:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC) iz Sarajeva, uz financijsku podršku Vlade Velike Britanije, realizira projekt pod nazivom "Jačanje lokalnih kapaciteta u Federaciji Bosne i Hercegovine u borbi protiv korupcije i teških oblika kriminala putem oduzimanja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom".

Prva od sedam planiranih obuka koja se održava u suradnji s Centrom za edukaciju sudaca i tužitelja u FBiH i Federalnom agencijom za upravljene oduzetom imovinom održavat će se od 10. do 13. veljače u Mostaru.

U okviru navedenoga projekta planirana je realizacija edukacija i obuka predstavnika nadležnih institucija u toj oblasti.

Obuke se organiziraju kao zajedničke aktivnosti za tužitelje, suce i predstavnike agencija za provedbu zakona i drugih nadležnih organa (policija, porezni organi, financijska policija, pravobraniteljstvo, registar vrijednosnih papira i sl.) koji imaju zakonsku obvezu postupanja u okviru postupka za otkrivanje, osiguranje, privremeno oduzimanje, oduzimanje i upravljanje s imovinom pribavljenom izvršenjem kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close