Online seniori

U Mostaru se starije osobe educiraju za korištenje suvremenih tehnologija

Sci-Tech / Flash | 14. 11. 2015. u 11:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je organizirano predavanje za osobe treće dobi tijekom kojeg su ih predstavnici projekta "Online Seniori" upoznali s novim suvremenim tehnologijama.

Projekt je pokrenuo AmChama BiH te kompanija Telemach i Microsoft, a predavanja je otvorila izvršna direktorica AmChama BiH Violeta Čibukčić koja je polaznicima zaželjela mnogo uspjeha, priopćeno je danas iz Društva za pružanje usluga iz oblasti telekomunikacija "Telemach" d.o.o. Sarajevo.

''Sustav predavanja projekta "Online Senior" osmišljen je tako da polaznici poslije trećeg dana edukacije mogu koristiti aplikacije poput vibera, skaypa itd. Edukacije su zanimljive, studenti su strpljivi i sigurna sam da ćemo i u Mostaru postići uspjeh kao što je bio slučaj u Sarajevu gdje smo uspješno educirali 430 osoba treće dobi o korištenju digitalnih tehnologija kroz ovaj društveno korisni projekt'', istaknula je Čibukčić.

Stanko Cvitanović, predsjednik udruženja HUM, kazao je da se starija generacija ne služi mnogo novim tehnologijama, ali bi trebala zato što je neminovno ići u korak s vremenom.

Edukacije u Mostaru održavat će se radnim danima, a najboljim polaznicima bit će uručene i novčane nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close