Kongres

U Mostaru najveći susret kardiologa

Lifestyle / Zdravlje | 26. 05. 2016. u 19:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak svečano otvoren 7. Kongres Udruženja kardiologa i angiologa BiH i 3. Kongres Udruženja kardioloških sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem. Na Kongresu sudjeluje 400 medicinskih stručnjaka iz svijeta. 

Sedmi Kongres Udruženja kardiologa i angiologa BiH je najveći susret kardiologa BiH koji se od 1998. godine održava svake tri godine.

Na njemu će se prezentirati najveća dostignuća iz oblasti kardiologije i angiologije u svijetu, te će se prenijeti iskustva i iz BiH.

Na Kongresu će biti održane plenarne sjednice, simpoziji, e-poster prezentacije, radionice, fokus sesije, izložbe medicinske opreme, te socijalni program.

Organizatori Kongresa su Udruženje kardiologa BiH, Udruženje angiologa BiH, Udruženje kardiologa HNŽ, Fondacija za kardiovaskularne bolesti i Udruženje Kardioloških sestara i tehničara.

Suorganizatori su: Sveučilišna klinička bolnica Mostar, RMC ''Dr Safet Mujić'' Mostar, Univerzitet Džemal Bijedić, Sveučilište u Mostaru, Matica Hrvatska Mostar, Akademija znanosti i umjetnosti BiH i Bosansko Hercegovačko Američka akademija znanosti i umjetnosti.

Mostarski Kongres je ocijenjen s 15 bodova od strane European Board for Accreditation in Cardiology.

Kongres se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, a trajati će do 28. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close