od ukupno 5888

U HNŽ-u razred palo 913 učenika

Sci-Tech / Flash | 28. 08. 2015. u 06:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju drugog polugodišta škole u HN županiji su poslale svoja izvješća o uspjehu učenika na kraju drugog polugodišta školske godine 2014./2015., piše Večernji list.

U izvješću su se našli svi učenici, od broja odličnih učenika, vrlo dobrih, dobrih, dovoljnih, ali i onih koji na kraju školske godine nisu uspjeli "proći razred". Neke škole su u ovom pogledu značajno odstupale od ostalih.

Negativan uspjeh

Tako je, primjerice, mala Srednja škola u Neumu, koja je osnovana prije dvije godine, imala izrazito negativan uspjeh jer je od svega 65 učenika, njih 13 imalo tri ili više nedovoljno zaključenih jedinica.

Međutim, iz Zavoda smo dobili obavijest kako je zapravo Srednja škola u Neumu poslala pogrešne podatke Zavodu, a broj negativnih ocjena je znatno drugačiji.

Tako je, primjerice, s jednom nedovoljnom bilo njih 8, s dvije nedovoljne troje, dok tri ili više nedovoljnih nije imao ni jedan učenik. S jedinicama je svega 11 učenika, dok je po prijašnjem izračunu ispadalo kako je skoro svaki drugi učenik pao razred.

Iz Zavoda su nam kazali kako je ovo nanovo osnovana škola koja je prije bila područna škola Čapljine, te da se ravnateljica nije snašla u proračunima jer je na dužnost došla u svibnju, te je i stoga došlo do ove pogreške.

To je dovelo i do izmijenjenog broja ukupnog broja učenika s nedovoljnim ocjenama gdje je prije stajalo kako je u HNŽ od ukupno 5888, njih palo razred 913, što znači svaki šesti učenik, dok s ispravnim podacima ova brojka iznosi 895 učenika sa slabom ocjenom.

Najviše jedinica

Po novim podacima, uzimajući u obzir jedinice, najlošija srednja škola u HNŽ-u je Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića sa 36 posto, gdje ispada kako od ukupnog broja učenika ove škole, svaki treći učenik ima jedinicu.

Tu je i Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar s 31,6 posto, gdje od 234 učenika ove škole svaki treći učenik ima jedinicu na kraju školske godine. Srednja ekonomska škola Joze Martinovića je s 21,4 posto, gdje od 415 učenika svaki četvrti ima jedinicu na kraju godine, piše Večernji list.

Od ukupnog broja nedovoljnih, s jednom nedovoljnom je 540 učenika, s dvije nedovoljne njih 321, a s tri i više nedovoljnih je njih 34 učenika. Iz Zavoda su nam kazali kako su podaci za kraj drugog polugodišta, kada još nisu bili započeli popravni ispiti, te se podaci još uvijek obrađuju.

Tako će na kraju zasigurno doći do znatne izmjene ocjena, bar po pitanju jedinica.

Kopirati
Drag cursor here to close