U građevinskom kompleksu starom 7.000 godina pronađeno 13 ljudskih kostura
Turska
OBJAVA: Nedjelja, 13. kolovoza 2017. 15:17
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Kompleks Gokceada kolovoz 2017
0

''Na području iskopavanja bilo je puno jama, a u jednoj od njih je pronađeno 13 ljudskih kostura''

Tokom iskopavanja u mjestu Gokceada u Canakkaleu, na sjeverozapadu Turske, pronađen je građevinski kompleks sastavljen od nekoliko prostorija i star oko 7.000 godina.

Iskopavanja su počela 2009. godine, a tim predvodi profesor sa Sveučilišta Trakya Burcin Erdogu.

Erdogu je kazao kako su tijekom ovogodišnjih iskopavanja došli do značajnih otkrića.

''Tijekom iskopavanja u 2017. godini pronašli smo veoma važan građevinski kompleks od sedam-osam prostorija'', kazao je Erdogu.

Dodao je kako će istraživanja biti nastavljena jer je riječ o jednom nepoznatom procesu i razdoblju u zapadnoj Anadoliji.

Erdogu je izjavio kako su tijekom istraživanja pronašli i veliki broj jama, a da je u jednoj od njih pronađen veći broj ljudskih kostura, javlja agencija Anadolija.

''Na području iskopavanja bilo je puno jama. U jednoj od njih je pronađeno 13 kostura, među njima muškaraca, žena i djece. Kosturi su bili ostavljeni u jami. To je bilo iznenađenje za nas. Jer u tom razdoblju, bilo da je riječ o zapadnoj Anadoliji, bilo o Grčkoj, groblja ili ljudski kosturi ne dolaze pod ruku. Imamo puno sreće kada je riječ o tome. Prvi put smo se susreli s jednim takvim otkrićem'', rekao je Erdogu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.